Go to Top

Området

Området

I Jammerbugten mellem Blokhus, Løkken og Fårup Sommerland ligger Saltum Strand Camping.

Med sin unikke beliggenhed tæt ved vandet, Nordsømuseet, Rubjerg Knude, Skagen, Aalborg med Zoologisk Have, Aalborg Teater og shopping, samt mange andre fantastiske attraktioner i Nordjylland, har du den bedste placering når turen er andet end blot sol, sand, strand, vand og Fårup Sommerland….Besøg også Børglum Kloster fra børnenes julekalender 2011, måske spøger Stygge og Henningånden stadig der…
Området giver mulighed for trave-, cykle- eller vandreture ad de markerede stisystemer eller i vandkanten. Nordsøruten og cykelruterne 1 og 59 går lige forbi Saltum Strand Camping. Når vi taler om ruter og stier, så forbinder ‘Sti 100’ jo Saltum Strandvej med Blokhus mod syd og Grønhøj og Løkken mod nord.

Rul ned ad siden her og tag forskud på oplevelserne og opdagleserne der venter Jer i dette smukke og rige oplevelsesland som Nordjylland er…..

Det spændende liv i Nordsøen

Nordsøen Oceanarium har eksisteret siden 1984. Dengang hed vi Nordsømuseet, og der er sket en hel del siden da, men omdrejningspunktet har altid været fisk i Nordsøen. I dag er vi én af Nordjyllands største attraktioner, og vi har spændende aktiviteter og sjove oplevelser på programmet hele året.  Vores Oceanarium, det største af vores akvarier, rummer hele 4,5 mio. liter vand og i alt rummer alle vores akvarier 6 mio. liter vand og 81 forskellige arter af dyr, der lever i Nordsøen. Vi er ikke blot det største akvarium i Jylland men også Nordeuropas og Danmarks største akvarium. Hos os kan du opleve Nordsøens liv og tage familien med på ekspedition.

Velkommen til Skagen

Byen med flest solskinstimer i Danmark og et helt fantastisk lys. Byen med den mest unikke natur og de mange hvide sandstrande. Byen som er kendt for sit helt fantastiske ferieliv. Byen længst mod nord hvor de 2 have og alverden mødes.

Vi byder dig velkommen som gæst til Skagen
– på toppen af Danmark!

Rubjerg Knude Fyr

Verdens eneste tilsandede fyr Rubjerg Fyr styrter formentlig i havet om 15-20 år. Havet gnaver sig tålmodigt ind fra vest. Denne dramatiske skæbne var ikke til at forudsige, da man i år 1900 byggede Rubjerg Fyr på knudens højeste punkt, ca. 60 meter over havet. Fyrtårnet er 23 m højt og var fra begyndelsen udstyret med eget gasværk til brug for belysning og drift af tågehorn. Tre medarbejdere havde et slidsomt arbejde.

Rubjerg Knude Fyr

Fyret er bragt i sikkerhed. Besøg dette fantastiske sted.

Fårup Sommerland & Aqua Park

Besøg Fårup Sommerland og oplev attraktionerne, skoven, glade mennesker og sjove aktiviteter sammen med hele familien. Husk at ophold på Saltum Strand Camping kan kombineres med adgang til Fårup Sommerland. Se mulighederne for at bo på Saltum Strand Camping og besøge Fårup Sommerland her…

Saltum Strand…hele besøget værd!

En dag på Saltum Strand er lækkert for børn og voksne. Saltum Strand er 200 m bred og I kan køre I bilen 25 km til hver side – mod Blokhus eller mod Løkken. Stranden er børnevenlig, men man skal jo altid være varsom alligevel.

Børglum Kloster

En af de ejendommeligheder ved Børglum Klosters historie, der stadig undrer historikerne, er, at dette middelalderlige magtcenter aldrig udviklede sig til en regulær by med borgerskab, købmænd og handelshuse, som ellers var en vigtig del af de øvrige danske bispers økonomiske grundlag. Hvis vi ser på udviklingen ved de andre bispesæder i det nuværende Danmark: Viborg, Århus, Ribe, Odense og Roskilde, så opstod der alle disse steder en storby, hvorimod både den omfattende bebyggelse og det store befolkningstal ved Børglum skrumper ind til kun at omfatte den nu ensomt beliggende herregård på toppen af bakken.

Havde udviklingen ved Børglum været den samme som ved landets øvrige bispebyer, ja, så havde Børglum Kloster nu ligget midt i en storby, måske med et storcenter lidt vest for møllen og et byggemarked nord for kirkegården. Ikke fordi vi har noget imod hverken et storcenter eller et byggemarked, men her på egnen er vi mange, der egentlig synes, at bygningerne og landskabet klæ’r hinanden ganske godt, og at den skæbne, det smukke gamle kloster har fået, ikke er så ringe endda.

Se mere…

Ingstrup Mejeri

Godt håndværk – og masser af kærlighed

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks mindste ostemejerier, og det har vi det egentlig godt med. Her skal tingene ikke jages igennem med ekspresfart, men laves med omhu og kærlighed.

Ellers får man bare oste uden sjæl, der smager ens hver eneste gang. Sådan gør vi ikke her.

Hver eneste ost bliver passet og plejet, og hver eneste ost har sit helt eget særpræg og smag. 125 års erfaring har vist os, at godt håndværk og masser af kærlighed bringer de bedste smagsnuancer frem i en ost.

Smag selv – på den ægte vare – smagen fra dengang.

Anne Justs Have

”Alle mine dage har jeg været forliebt i blomster!”

Sådan beskrev blomsterkunstneren Anne Just baggrunden for sin eventyrlige have i Hune. En barndom, fyldt af blomster – yndlingsmotiverne, når hun med alpehue og cykelkurv fuld af ”akvarelsager” drog ud i det blå omkring barndomshjemmet i Kalvehave på Sydsjælland.

Senere rejste hun ud i verden for at suge til sig med det ene mål: At blive maler.

I fritiden læste hun kunsthistorie og kogebøger. Det sidste med en intensitet, så hun måtte omkring den professionelle kogekunst på gourmetrestauranter – med og uden franske kokke og håndmalede spisekort – før hun ad kringlede veje kom til Hune.

Måske var det et andehus, der gjorde udslaget. I hvert fald tegnede arkitekt Claus Bonderup et sådan til hende, da hun en tid boede på herregården Skeelslund vest for Aalborg – i øvrigt det andehus, der i dag ligger i regnvandsbassinet, som snor sig om Irisbakken.

Se mere…

Aalborg og Zoo

Aalborg Zoo byder indenfor til et besøg hos nogle af jordens spændende dyrearter. Du kan besøge isbjørnene i deres flotte isbjørneanlæg, nyde tigre og løver eller andre eksotiske dyr fra hele verden.

I 2012 blev det konstateret, at Aalborg Zoo er den mest populære zoologiske have uden for København, da haven satte besøgsrekord og nåede et besøgstal på 410.000 gæster. I 2013 satte Aalborg Zoo endnu en besøgsrekord med 470.000 gæster, og det skete igen-igen i 2014.

Populært legeområde for hele familien

Aalborg Zoo åbnede i april 2014 et nyt legeområde, der bl.a. rummer en naturlegeplads, grillområder, en stor amfi-scene og forskellige opholdsplateauer. Der er investeret 9,5 mio. kr. i det nye område, og man kan roligt sige, at det har gennemgået en stor transformation. I dag fremstår området indbydende og lækkert for hele familien.

Se mere…

Blokhus Sandskulpturfestival

Velkommen til Skulpturparken Blokhus
hvor du kan opleve kunstværker for millioner…
Skulpturparken er fyldt med fantastiske skulpturer i materialer som f.eks.
sand, træ, jern, metal, sten, granit og bronze samt vidunderlige sansehaver.
Skulpturparken byder på sanselige kunstværker og sjove aktiviteter
for både børn og voksne – her er oplevelser for hele familien!

Slotte og Herregårde i Nordjylland

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. Vi har samlet nogle af de bedste nordjyske slotte og herregårde, så du rigtig kan gå på opdagelse i den nordjyske historie – og måske opleve et godt nordjysk gys!

Se mere…

Ørnereservatet eagleworld.dk

Grundstenen til reservatet blev lagt ved Arresø på Nordsjælland i 1970. Frank Wenzel forskede i og trænede med falke og ørne, som han havde hentet til landet på sine mange rejser som fotograf for Dansk Kulturfilm og Forlaget Munksgaard. Frank Wenzel havde på daværende tidspunkt udmærket sig ved at være én af de absolut første, der havde fået rovfugle til at yngle i menneskers varetægt – hvilket han qua sin baggrund som fotograf kunne dokumentere. Han var allerede dengang én af landets førende specialister inden for rovfugle, og han havde forelæsninger på Københavns Universitet om sin bog “Hvepsevågen”- specielt indbudt af Ragnar Spärck. Desuden havde Frank lavet én af de første naturfilm til dansk tv, som også omhandlede hvepsevågen.

Læs mere…